توزیع سبد آذوقه نوروز در مناطق محروم


 فصل بهار؛ فصل نو شدن و تازه شدن زمین و درختان است. فصل شکوفه زدن درختان و تغییر و تحول زمین می باشد. امروزه دربسیاری از  کشورهای مسلمان و فارسی زبان جشن نوروزی برگزار می شود. و در برخی کشورها تعطیل رسمی است. چون در ایران و افغانستان تقویم هجری خورشیدی استفاده می‌شود، نوروز سرآغاز سال نو است. با شروع فصل بهار وآغاز سال جدید شمسی مردم شور و شوق خرید پوشاک نو و دیگر اقلام خوراکی نوروزی می باشند. در این میان کودکان بیشتر از بزرگترها شوق و ذوق عید نوروز، پوشاک جدید و خوراکی های رنگارنگ نوروزی را دارند. اما متاسفانه خانواده هایی هستند که در مناطق محروم کشور زندگی می کنند و توان خرید  اقلام نوروزی را ندارند. هدف موسسه خیریه کریمانه زیر نظر موسسه خیریه آیت الله سیستانی (راه ایمان ) در این راستا کمک به توزیع سبد غذایی در مناطق محروم کشور می باشد. و این کار خیر با کمک و همیاری مردم خیر کشورمان میسر می شود. جشن نوروز از  کهن‌ترین نماد فرهنگی ایران می باشد. این جشن با مجموعه‌ای از آداب و سنت‌های ملی، قومی و مذهبی همراه است.

توزیع سبد آذوقه نوروز در مناطق محروم

رسم ورسومات نوروزی در فرهنگ ایران

خانه تکانی

یکی از مظاهر جشن نوروز، هیجان، آشفتگی و درهم ریختگی است که باستانیان ریشه نا آرامی را در آرامش و اساس پریشانی را در سامان یافتگی می‌دانستند خانه تکانی ازجمله آئین‌های نوروزی است که نشان از درهم ریختگی و هیجان وسپس نظم و نظافت دارد. براساس این آئین، ایرانیان باستان، با آمدن بهار، تمام خانه خود را برای نظافت زیرورو کرده وحتی گاهی خانه‌ها را رنگ آمیزی می‌کردند و یا دست کم همان اتاقی که هفت سین را درآن می‌چیدند ، سفید می‌کردند. مردمان آن روزگار، اثاثیه کهنه را به دورمی ریختند و اسبابی نو جایگزین اش می‌نمودند. شکستن کوزه را که جایگاه آلودگی‌ها و اندوه‌های یک ساله بود واجب می دانستند. ظرف‌های مسین را به رویگران می‌سپردند، نقره‌ها را جلا می‌دادند، گوشه و کنار خانه را از گرد و غبار پاک می‌کردند، فرش و گلیم‌ها را از تیرگی های یک ساله می‌زدودند.

همین حالا کمک کنید: طرح سبد غذایی خانواده های محروم

کاشتن سبزه عید

ایرانیان باستان، از چند روز به عید مانده سبزه آماده می کردند. آنان دانه‌های گندم ، جو، برنج، لوبیا، عدس ، ارزن ، نخود ، کنجد ، باقلا ، کاجیله ، ذرت ، و ماش را  می کاشتند. همچنین  در ستون‌هایی از خشت خام سبزه را می کاشتند. و بالیدن هریک از این دانه‌ها را به فال نیک می‌گرفتند و بر آن بودند که آن دانه در سال نو موجب برکت و باروری خواهد بود. خانواده‌ها بطور معمول سه قاب از گندم و جو و ارزن به نماد هومت (= اندیشه نیک) ، هوخت (= گفتار نیک) و هوورشت (کردار نیک) سبز می‌کردند و فروهر نیاکان را موجب بالندگی و رشد آنها می‌دانستند.

 کاشتن سبزه عید

سفره هفت سین

سفره هفت سین

از اصیل‌ترین و جذاب‌ترین پیک نوروزی می‌توان به سفره هفت سین اشاره کرد. ایرانیان با فراهم نمودن هفت سین به شماره هفت امشاسپند یا دوازده شماره مقدس برج‌ها ، اقلامی را در سفره‌ای در خانه‌های خود برای حلول و شکوفایی روز نخست بهار فراهم می‌آورند. دراین سفره چیزهای از قبیل آب و سبزه نماد (روشنایی و افزونی) آتشدان نماد (پایداری نوروگرما) که بعدها به شمع و چراغ مبدل شد شیر نماد(نوزایی و رستاخیز و تولد دوباره)، تخم مرغ نماد (نژاد و نطفه) آیینه نماد (شفافیت و صفا) گذاشته می‌شد. همچنین سنجد نماد (دلدادگی و زایش وباروری)، سیب نماد (رازوارگی عشق) انار نماد (تقدس) سکه تازه ضرب نماد (برکت و دارندگی) ماهی نماد (ماه سپری شده اسفند) نارنج نماد (گوی زمین)گل بید مشک گل ویژه ی اسفند نماد ( امشاسپند سپندارمز) از دیگر این اقلام است. گلاب که بازمانده رسم آبریزان یا آبپاشان است و نان پخته شده ازهفت حبوب ، خرما ، پنیر، شکر، شاخه‌هایی ازدرخت مقدس انار، بید، زیتون، انجیردردسته های سه،هفت یا دوازده تایی) و کتاب مقدس از دیگر مواردی بود که درسفره هفت سین گذارده می‌شد. اکنون ایرانیان از رسوم برجای مانده آن دوران، به هفت سین برگرفته از سیر ، سرکه، سماق، سنجد، سمنو و سبزه و سیب و گل‌های خوشبو از قبیل سنبل و سوسن بسنده می‌کنند. بخشی از این رسم همچنان در میان ایرانیان مرسوم است، بطورئیکه درآخرین شب جمعه سال، با گلهای بهاری از جمله سنبل به دیدار اهل قبور و درگذشتگان خود می روند و برای درگذشتگان خود طلب مغفرت می‌کنند.

بیشتر بخوانید : طرح کمک به جهیزیه دختران مناطق محروم

 شیرینی‌های نوروزی

در بسیاری از نقاط ایران با فرارسیدن نوروز نان و شیرینی پیش از نوروز می پختند و در شب عید در سفره‌ها می‌گذاردند، آنان این کار را برای خوشامدگویی از ارواح نیاکان انجام می‌دادند. امروزه با گسترش زندگی شهر نشینی، پختن شیرینی خانگی برای مراسم عید نوروز در شهرها زیاد مرسوم نیست و مردم برای پذیرایی از مهمانان نوروزی خود شیرینی و آجیل تهیه می‌کنند، البته پختن شیرینی عید نوروز و نیز آماده نمودن تخم مرغ‌های رنگی در روستاهای کشور همچنان مرسوم است .

سبد آذوقه نوروزی  شامل چه چیزهایی می شود؟

ارزش هر سبد غذایی که شامل پسته ،تخمه کدو،تخمه ژاپنی ، ماکارونی،رب، روغن، تن ماهی، کنسرو لوبیا، چایی، حبوبات و برنج می باشد. در شرایط اقتصادی کنونی و با قیمت های هنگفت مواد غذایی؛ جامعه باید  بیشتر به یاری نیازمندان به خصوص اقشار آسیب‌پذیر ساکن در مناطق محروم بشتابد. وبار مشکلات خانواده های نیازمندان در مناطق محروم کشور را کاهش دهند.

همچنین مناطق محروم و کم برخوردار کشور به خصوص مناطق جنوب کشور در اولویت خدمت رسانی موسسات خیریه می باشند. امیدواریم با یاری هر چه بیشتر خیران و دستگاه‌های اجرایی بتوانیم اقدامات قابل توجهی را در این مناطق کم برخوردار به انجام رسانیم.

سخن پایانی

فصل بهار؛ فصل نو شدن و تازه شدن زمین و درختان است. فصل شکوفه زدن درختان و تغییر و تحول زمین می باشد. هم چنین تغییر و تحول انسان ها به کردار و اعمال نیک و خداپسندانه می باشد. همان طور که همه ی مردم  وخانواده ها به فکر نو کردن پوشاک و لوازم منزل و اقلام خوراکی هستند، در این میان خانواده هایی هستند که توان مالی مناسبی نداشته و چشم انتظار دستان مهربان خیرین می باشند. در این راستا موسسات خیریه فراوانی همچون موسسه خیریه کریمانه هدفش فراهم کردن آذوقه نوروزی در مناطق محروم کشور می باشد. که با کمک های نقدی و غیر نقدی خیرین در سراسر کشور میسر می شود. پس بیاییم در روزهای نزدیک به سال نو حواسمان به خانواده های کم برخوردار نیز باشد. تا آن ها هم خوشحال باشند.

هدف موسسه خیریه کریمانه برای توزیع سبد آذوقه نوروزی در مناطق محروم چیست؟

فراهم کردن سبد غذایی برای خانواده های محروم که توان مالی مناسبی ندارند

چگونه در طرح آذوقه نوروزی کمک کنیم؟

شما نیکوکار محترم می توانید با کلیک روی لینک ، در طرح آذوقه نوروزی در مناطق محروم شرکت کنید

هر کدام از سین های هفت سین به چه معناست؟

تخم مرغ نماد (نژاد و نطفه) / سیب نماد ( رازوارگی عشق)/ سکه تازه ضرب نماد ( دارندگی) سنجد نماد (دلداگی و زایش و باروری) آینه نماد (شفافیت وصفا) ماهی نماد ( ماه سپری شده)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *