بهترین زمان پرداخت صدقه در ماه رمضان


صدقه دادن یکی از اموری است که در روایات و آیات بسیار به آن تاکید شده است. در اسلام صدقه مستحبی باید ؛ بدون هیچگونه منت و یا ریاکاری باید انجام گیرد. این امر پسندیده ، فواید بسیاری دارد از جمله افزایش رزق و روزی ، در امان ماندن از هفتاد بلا و مصیبت در دنیا، افزایش طول عمر ، دوری آتش جهنم و…

این عمل مستحبی نیز مانند اعمال مستحبی دیگر اگر در زمان توصیه شده انجام گیرد، برکات آن بیشتر است. توصیه شده است صدقه در ماه رمضان ، روز جمعه و اول صبح انجام گیرد تا ثواب بیشتری حاصل شود.

اهمیت صدقه

در آیات و روایات بسیاری در خصوص فضیلت صدقه تاکید شده است و فواید آن در زندگی افراد بیان شده است. از جمله فواید صدقه:

  • دوری از خشم الهی
  • افزایش مال و ثروت
  • گره گشایی مشکلات زندگی
  • شفای بیماری
  • سعادتمندی در دنیا و آخرت
  • و…

بهترین زمان صدقه دادن در ماه رمضان

قبل از اینکه به موضوع اصلی بپردازیم لازم است بگوییم که تاثیر زمان بر اعمال عبادی قطعی و الزامی نیست، بلکه تنها در حد زمینه و بستر تاثیر و برکات است. در حقیقت تاثیر اصلی آن اعمال به خواست خداوند متعال خواهد بود. با این وجود می‌توان بصورت مختصری به مواردی از روایات در باب فضیلت زمانی صدقه اشاره کرد:

امام صادق (ع) می‌فرمایند: هرکس صبحگاه صدقه بدهد، خدواند خطر آن روز را از او دور می‌کند. به علاوه ایشان در جای دیگری فرموده‌اند: خدا شری که در آن روز از آسمان نازل می‌شود را از او دور کرده و هرکس که در اول شب صدقه بدهد، خدا شری که از آسمان در آن شب فرود می‌آید را از او دور می‌کند.

همچنین پیامبر اسلام در باب صدقه دادن در ماه رمضان می‌فرمایند:

پیامبراکرم (ص) فرمود: هر کس در ماه رمضان صدقه ای دهد خداوند او را می آمرزد.

در همین خصوص علی بن موسی الرضا(ع) نیز فرموده اند:

امام رضا(ع) فرمود: هر که موقع افطار یک نان به نیازمندی صدقه دهد خدا گناهش را می آمرزد و برایش ثواب آزاد کردن یک برده از نسل حضرت اسماعیل می نویسد.

امام علی (ع) در وصیت خود تاکید زیادی به صدقه دادن داشته اند بطوریکه فرموده‌اند:

در وصیت امام علی(ع) به فرزندش امام حسن آمده : هرگز از غذایی نخور مگر اینکه قبل از خوردنش از همان غذا صدقه داده باشی. (امالی مفید)

همچنین امام صادق (ع) در خصوص انجام امور نیک در زمان خاص فرموده‌اند:

امام صادق(ع) فرمود: آنکه کار خیر انجام می دهد پسندیده است که کار نیکش را در روز جمعه انجام دهد چون عمل نیک در روز جمعه دو برابر پاداش دارد.  (من لا یحضره الفقیه)

بیشتر بخوانید : طرح بازسازی مساجد در مناطق محروم

به چه کسی صدقه دهیم ؟

 به چه کسی صدقه دهیم؟

در سوره بقره آیه 215 که بر پیامبر نازل شده است ، آمده است که : هر خیر و نیکى (و هر گونه سرمایه سودمند مادى و معنوى) که انفاق مى‏کنید، براى پدر و مادر و نزدیکان و یتیمان، اگر فقیر باشند و مستمندان و واماندگان در راه باید باشد”.

خداوند مهربان با ذکر این موارد ، صدقه دادن را محدود به طیف خاصی از افراد نکرده است و فرموده است هر فرد فقیر و مستمندی که در اطراف شما قراردارد(خانواده در اولویت است) می‌تواند برخوردار از صدقه باشد. همچنین صدقه دادن منوط به یک شی خاص نمی‌شود بلکه هر آن چیزی که زمینه ساز برطرف کردن مایحتاج زندگی می‌شود ، مشمول صدقه است.

بنابراین، در عین گسترده بودن مورد انفاق، اولویت ها نیز بیان شده است. مسلما پدر و مادر و سپس نزدیکان نیازمند در این مسئله اولویت دارند و بعد از آنها یتیمان و سپس نیازمندان و حتى کسانى را که ذاتا فقیر نیستند،- ولى بر اثر حادثه‏‌اى؛ مثل تمام شدن مخارج در سفر نیازمند شده‌ ‏اند – شامل مى‏شود.

جمع بندی:

بطور کلی صدقه دادن یکی از امور مستحبی واجب است که فواید آن در زندگی مومنان دیده می شود. باوجود آنکه تاثیر اعمال تنها به خواست خداوند متعال خواهد بود ، اما در روایات بسیاری دیده شده است که تاکید بر آن بوده که این امر نیکو روز جمعه و اول صبح در ماه رمضان صورت گیرد.

در صورتیکه تمایل دارید صدقه آنلاین پرداخت کنید می‌توانید از طریق دکمه زیر اقدام کنید. کریمانه در تلاش است تمامی کمک‌های خداپسندانه شما را صرف کمک و مساعدت به مردم مناطق محروم کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *