آیا سوالی دارید؟

_

لطفا سوالات زیر را بخوانید و اگر پاسخ شما را پیدا نکردید، لطفا به سؤال خود پاسخ دهید، ما در اسرع وقت به شما پاسخ خواهیم داد.

سوالات متداول

1. چگونه به کریمانه اطمینان کنیم که تحت اشراف دفتر آیت الله سیستانی فعالیت دارد؟

کریمانه تحت اشراف دفتر نمایندگی تهران آیت الله سیستانی (موسسه خیریه راه ایمان) فعالیت دارد اجازه نامه مصرف وجوهات شرعیه و بریه از آیت الله سیستانی در فضای مجازی کریمانه قرار دارد همچنین در بخش مراکز و موسسات در سایت معظم له نام کریمانه ثبت شده است.

2. کریمانه در چه مناطقی فعالیت دارد؟

کریمانه در سه استان کم برخورد دار جنوبی و جنوب شرقی کشور یعنی، هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان فعالیت دارد فعالیت‌های کریمانه محدود به مراکز شهرستان ها نمی‌باشد بلکه در مناطق روستایی وسیعی نیز فعالیت دارد.

3. مهمترین فعالیت های کریمانه چیست؟

تمرکز فعالیت های کریمانه بر توسعه فرهنگی و رشد و تربیت نیروهای کارآمد و غیور در مناطق کم برخوردار جنوبی است. سایر اقدامات و خدمات کریمانه با همین هدف در مناطق اجرایی می‌شود رسیدگی‌های معیشتی، درمانی، رفاهی، برگزاری مناسبت‌های مذهبی و زیارت تنها بخشی از فعالیت‌های کریمانه در مناطق کم برخوردار جنوبی است.

4. افراد تحت پوشش کریمانه چه افرادی هستند؟

افراد تحت پوشش فعالیت‌های کریمانه عموما نوجوان‌های مناطق کم برخوردار جنوب کشور هستند که به صورت هفتگی در کلاس‌های این مجموعه شرکت می‌کنند و تحت آموزش و تربیت موسسه می‌باشند همچنین با توجه به نیازهای موجود به خانواده‌های آنان نیز در حد توان رسیدگی می‌شود.

5. دفتر کریمانه کجاست و به چه شکل کمک‌ها را به دست افراد تحت پوشش خود می‌رساند؟

دفتر مرکزی کریمانه در تهران است اما شعبات مختلفی در شهرها و روستاهای مناطق هدف خود دارد در طول ایام سال به صورت مکرر همکاران ما به منطقه سفر کرده و بر روند پیش‌برد اهداف و اجرای طرح‌ها توسط نیروهای بومی نظارت می‌کنند

6. آیا می‌توان به نیابت از درگذشتگان یا از محل ثلت آنان در مناطق جنوبی مسجد، مدرسه یا کانون فرهنگی ساخت؟

بله؛ کریمانه همواره آمادگی دارد تا خدمات فرهنگی و عمرانی مختلف را به نیابت از درگذشتگان شما در مناطق کم برخوردار جنوب کشور اجرایی کند بدین منظور تنها کافیست اطلاعات و نیت خود را به روابط عمومی کریمانه اعلام نمایید تا جهت جلسه حضوری و هماهنگی‌های بعدی برنامه‌ریزی‌های لازم صورت بپذیرد.

7. آیا امکان همکاری افتخاری با مجموعه کریمانه وجود دارد؟

بله، قسمت قابل توجهی از همکارانمان در کریمانه را همکاران افتخاری تشکیل می‌دهند. در صورتی که شما هم علاقه‌مندید تا در خدمات کریمانه سهیم باشید و زمان و تخصص خود را با ما به اشتراک بگذارید رزومه و اطلاعات تماس خود را برای روابط عمومی کریمانه در فضای مجازی (تلگرام یا واتس اپ) ارسال نمایید تا پس از بررسی با شما تماس بگیریم.

8. ما در خانه‌مان کتابهای تحصیلی یا عمومی داریم که بلااستفاده است آیا می‌شود آنها را به کریمانه اهدا کرد؟

بله کریمانه کتاب‌های بلااستفاده شما را دریافت می‌کند و پس از دسته‌بندی جهت مصرف در مراکز فرهنگی خود به منطقه ارسال می‌کند در صورتی که کتاب‌ها به هر دلیلی از جمله پوسیدگی و... غیر قابل استفاده باشد کتابها بازیافت شده و هزینه آن صرف مصارف فرهنگی مجموعه خواهد شد.

9. در صورتی که قصد پخت غذای گرم و توزیع در مناطق کم برخوردار جنوب کشور را داشته باشیم کریمانه می تواند اجرای آن را تقبل کند؟

یکی از اقدامات کریمانه در مناطق کم برخوردار جنوب کشور توزیع غذای گرم خصوصا در اعیاد و عزاداری هاست در صورتی که علاقه مند به توزیع غذای گرم در این مناطق هستید با روابط عمومی کریمانه در ارتباط باشید تا اطلاعات لازم را در اختیارتان بگذاریم.

10. آیا پس از واریز مبلغ به حساب کریمانه نیازی به ارسال رسید می باشد؟

در صورتی که در زمان اجرای طرح در همان طرح مشارکت نموده و به حساب واریز نمودید نیازی به ارسال رسید واریزی نمی‌باشد اما اگر در غیر زمان اجرای طرح یا به نیت دیگری پولی به حساب کریمانه واریز می‌نمایید باید به روابط عمومی کریمانه اطلاع رسانی شود

11. حساب های کریمانه به نام چه کسی یا سازمانی است؟

حساب‌های کریمانه به نام کریمانه و حساب های وجوهات شرعی به نام جناب آقای محمدتقی اختیاری نماینده تهران آیت الله سیستانی می‌باشد.

12. در صورتی که مبلغی را اشتباهی به حساب کریمانه واریز کردیم چه باید کرد؟

در صورتی که به هر دلیل در واریز مبلغ از طریق درگاه پرداخت دچار اشتباه شدید و مبلغ بیشتری را برای کریمانه واریز کردید و قصد دریافت اضافه پرداخت خود را دارید درخواست عودت وجه و علت اشتباه را به همراه شماره تلفن همراه، مبلغی که قصد عودت دارید، شماره کارتی که از ان پرداخت داشتید را به همراه رسید واریزی برای روابط عمومی کریمانه ارسال نمایید. واحد مالی کریمانه پس از بررسی مستندات در اسرع وقت نسبت به عودت مبلغ به حساب مربوطه اقدام خواهد کرد.

وجوهات شرعی

1. آیا امکان پرداخت وجوهات شرعی به کریمانه وجود دارد؟

کریمانه از دفتر آیت الله سیستانی اجازه دریافت و مصرف کل مبلغ خمس (سهم امام و سهم سادات و رد مظالم) را دارا می باشد. در صورتی که مقلد آیت الله سیستانی هستید می توانید از طریق درگاه پرداخت یا واریز به حساب وجوهات شرعی خود را به کریمانه واریز نمایید.

2. نحوه پرداخت خمس به چه شکل است؟

خمس را باید نصف کرد: نیم آن سهم سادات است و باید به سید فقیر یا یتیم داد و نیم دیگر آن سهم امام علیه‌السلام است، که در این زمان باید به مجتهد جامع‌الشرایط بدهند، یا به مصرفی که او اجازه می‏دهد برسانند.

3. رد مظالم چیست و در چه مواردی باید پرداخت کرد؟

اموال و بدهی‌هایی است که شخص از روی ظلم از دیگران گرفته یا ضایع نموده و به آنها نپرداخته و حکم شرعی آن این است که چنانچه صاحب آن را بشناسد باید به او برگرداند ، و اگر نمی شناسد یا از پیدا کردن او مأیوس است به فقیر متدین صدقه بدهد و برای این کار بنابر احتیاط باید از مرجع تقلید اجازه بگیرد .

4. آیا کریمانه رسید پرداخت خمس را از دفتر آیت الله سیستانی دریافت و برای ما ارسال میکند؟

کریمانه رسید وجوهات را از دفتر آیت الله سیستانی دریافت و نهایتا تا دو ماه پس از پرداخت برای شما ارسال خواهد کرد.

5. مبلغ کفاره برای سال 1400 چه مبلغی است؟

کفاره غیر عمد در سال 1400 مبلغ 4 هزار تومان به ازای هر روز می باشد کفاره عمد هم 240 هزار تومان به ازای هر روز می‌باشد.

قربانی گوسفند

1. آیا حتما باید پول یک گوسفند را پرداخت کرد یا امکان قربانی مشارکتی وجود دارد؟

در طرح قربانی گوسفند کریمانه هم امکان سفارش یک گوسفند یا بیشتر در هر زمان از سال وجود دارد هم امکان قربانی مشارکتی مهیاست و می‌توان با واریز هر مبلغی در قربانی‌های آن ماه سهیم شد.

2. آیا عقیقه واجب است؟

خیر عقیقه کردن از سنت های بزرگ اسلامی و مستحب مؤکد است. مستحب است در هفتمین روز ولادت عقیقه صورت بپذیرد. عقیقه سبب دفع خطر و بلایا از تازه متولد شده می‌شود.

3. بنده پدر و مادرم برایم عقیقه نکرده‌اند آیا می توانم خودم برای خودم عقیقه انجام دهم؟

بله اگر عقیقه نشود استحباب آن ساقط نمی گردد و فرزند می تواند بعد از بلوغ خود را عقیقه کند.

4. آیا می شود به صورت مشارکتی عقیقه کرد؟

خیر عقیقه باید شتر یا گاو یا گوسفند یا بز کامل باشد و  پرداخت بخشی از هزینه‌های یک گوسفند برای عقیقه کفایت نمی‌کند.

5. آیا می‌توان بجای عقیقه کردن هزینه آن را به نیازمندی اهدا کرد؟

خیر حتما باید عقیقه انجام شود مستحب است گوشت عقیقه میان نیازمندان  و اقوام توزیع گردد.

6. برای سفارش عقیقه چه باید کرد؟

برای سفارش عقیقه پس از واریز مبلغ یک گوسفند به حساب ذبح کریمانه، نام عقیقه شونده و نام پدر او (مانند مهدی پسر علی  یا مریم دختر احمد) را برای ادمین ذبح ارسال نمایید در صورتی که اطلاعات ادمین ذبح یا شماره حساب مربوطه را ندارید با روابط عمومی کریمانه در ارتباط باشید.

قربانی مرغ

1. آیا حتما باید پول یک مرغ را پرداخت کرد یا امکان ذبح مشارکتی وجود دارد؟

در طرح ذبح مرغ کریمانه هم امکان سفارش یک مرغ یا بیشتر در هر زمان از سال وجود دارد هم امکان قربانی مشارکتی مهیاست و می‌توان با واریز هر مبلغی در قربانی‌های آن ماه سهیم شد.

2. آیا می‌توان در این طرح پول صدقه را پرداخت کرد؟

بله امکان واریز پول صدقه در این طرح می باشد

3. آیا امکان ذبح تکی یا تعداد محدود مرغ توسط کریمانه وجود دارد؟

با توجه به محدودیت‌هایی که در ذبح مرغ در مناق جنوبی کشور داریم در حال حاضر تنها امکان ذبح تجمیعی یا تعداد بالا برای ما مهیاست از این رو ذبح تکی یا تعداد محدود امکان پذیر نمی‌باشد.

4. آیا در هر زمان از ماه امکان واریز پول برای ذبح مرغ می‌باشد یا فقط در طول اجرای طرح امکان واریز وجود دارد؟

در هر موقع از ایام سال امکان واریز پول در طرح ذبح مرغ می‌باشد مبالغ واریز شده در طول ماه به مبالغ واریزی در طرح پیش رو ملحق شده و ذبح به صورت یکجا در مناطق کم برخوردار جنوب کشور انجام و میان خانواده‌های تحت پوشش کریمانه توزیع می‌شود.

نان صلواتی

1. آیا امکان اختصاص پخت یک نانوایی جهت توزیع میان مردم در مناطق جنوبی کشور وجود دارد؟

در صورتی که مبلغ واریزی بالای یک میلیون تومان باشد امکان اختصاص یک یا چندین پخت نانوایی‌های مناطق جنوبی کشوربه توزیع نان صواتی می‌باشد.

2. طرح نان صلواتی معمولا در چه زمان‌هایی در کریمانه فعال می‌شود؟

این طرح عموم در ایام اعیاد یا عزاداری‌ها در مناطق کم برخوردار جنوب کشور اجرا  می‌شود. نحوه توزیع هم به این شکل است که یا نانوایی اقدام به توزیع نان صلواتی می‌کند یا همکاران ما نان‌ها را درب منازل خانواده‌های تحت پوشش کریمانه به عزیزانمان تحویل می‌دهند.

3. آیا می توان کفاره را در این طرح واریز کرد؟

بله شما می‌توانید کفاره را در طرح نان صلواتی هزینه نمایید ولی حتما دقت داشته باشید پس از واریز مبلغ مربوطه رسید واریزی را برای روابط عمومی کریمانه ارسال نمایید.

4. مبلغ کفاره برای سال 1400 چه مبلغی است؟

کفاره غیر عمد در سال 1400 مبلغ 4 هزار تومان به ازای هر روز می باشد کفاره عمد هم 240 هزار تومان به ازای هر روز می‌باشد.

صدقات و تبرعات

1. آیا امکان دارد صدقاتی که برای سلامتی امام زمان عجل الله تعالی فرجه کنار گذاشته‌ایم را در این طرح واریز کنیم؟

بله امکان واریز صدقات با هر نیتی در این طرح وجود دارد.

2. طرح صدقات زمان معینی دارد یا در هر زمانی می توان در این طرح مشارکت کرد؟

طرح صدقات کریمانه به صورت دائم فعال است و شما می‌توانید از طریق درگاه نسبت به واریز صدقات و تبرعات خود اقدام نمایید.

از ما بپرسید