در مناطق جنوبی کشور (به جای ذبح گوسفند) ذبح نژادی از کهره به نام کهره مرسوم است که تفاوت‌هایی با گوسفند دارد که در این مقاله به تفاوت این دو گونه می‌پردازیم:

تفاوت گوسفند و کهره چیست؟

برای این که بدانید کهره و گوسفند دقیقا چه تفاوتی باهم دارند، لازم است ویژگی‌های مربوط به هریک از این دو گونه را بشناسید. در همین خصوص هریک از دو گونه را مختصر شرح خواهیم داد:

گوسفند

گوسفند، در دسته سم داران قرار می گیرد. این حیوان از گروه نشخوار کنندگان است و به دلیل بهره مندی از پشم، شیر و گوشت، پرورش آنها اهمیت بالایی دارد. در همین راستا هم ارگانیک دام، انواع نژادهای گوسفند را در بهترین مراتع کشور پرورش داده و به فروش می رساند. جالب است بدانید که به گوسفند نر قوچ و به گوسفند ماده، میش گفته می شود. گوسفند دم کوتاهی دارد که به آن دنبه گفته می شود و نوع نر این دام، شاخ دارد.

کهره (بز)

کهره، یک حیوان اهلی است که در دسته زوج سم‌ها قرار می گیرد. جالب است بدانید که اولین کهره اهلی جهان، هزاران سال پیش در ایران مشاهده شده است. یکی از موارد مهم در تفاوت گوسفند و کهره، این است که کهره  برخلاف گوسفند، تنها یک نژاد دارد. از نظر ظاهری، کهره دارای دم بلند است و معمولا شاخ دارد. این حیوان برخلاف گوسفند، فاقد پشم است و مو دارد.

چرا در جنوب کشور بیشتر از کهره استفاده می‌گردد

کهره‌ها معمولاً توسط خانواده‌هایی نگهداری می‌شوند که در مناطق با خاک فقیر، بارندگی کم و مزارع با مساحت کوچک زندگی می‌کنند. در این نواحی شیر و گوشتی که بزها تولید می‌کنند، می‌تواند بخش با ارزشی از خوراک روزانه کشاورزان را تأمین کند.

یکی از مشکلات عمده ساکنین این مناطق فقر آهن و ویتامین و پروتئین است که برای مطالعه بیشتر در خصوص این موضوع می‌توانید با زدن روی لینک زیر به مقاله ” فقر آهن در نوجوانان مناطق کم برخوردار جنوب کشور” سر بزنید.

بیشتر بخوانید : فقر آهن در نوجوانان مناطق کم برخوردار جنوب کشور

مشارکت در پرداخت هزینه ذبح کهره

پرداخت آنلاین

پرداخت صدقات