طرح کمک سبد غذایی خانواده های محروم از اهداف مهم و تاثیرگذار موسسه های خیریه در مناطق محروم می باشد. که باعث می شود، خانواده های مستعد نیز با توجه به شرایط اقتصادی و بیکاری سرپرست خانواده از تغذیه سالم بر خوردار باشند. که این امر تنها با کمک و یاری دستان شما هموطنان در سراسر کشور امکان پذیر است. موسسه خیریه کریمانه در نظر دارد در این امر خیر شریک شده و با کمک خیرین از طریق کمک های نقدی و غیرنقدی این کمک ها را به دست نیازمندان برساند.
سوء تغذیه کودکان مناطق محروم بر اثر کمبود مواد غذایی
گزارش هاي موجود در کشور حاکی از آن است که سوء تغذیه (بصورت کم وزنی، لاغري و کوتاه قدي) در کودکان زیر 6 سال و کمبود ریزمغذیها به ویژه ید، آهن، کلسیم، روي، ویتامین A ،D و B2 در برخی از مناطق کشورهنوز به عنوان یک مشکل عمده مطرح است.
کمبود ریزمغذیها با عوارض متعدد از جمله اختلال رشد جسمی و تکامل مغزي، کاهش بهره هوشی، کاهش قدرت یادگیري و افت تحصیلی، افزایش موارد ابتلا به بیماریها و پوکی استخوان و نهایتا” کاهش توانمندي هاي ذهنی و جسمی افراد، توسعه اجتماعی، اقتصادي مناطق محروم کشور را به مخاطره می اندازد. بر اساس آخرین آمارهاي سازمان جهانی بهداشت، در 5/52 درصد موارد مرگ و میر کودکان بدلیل بیماریهاي مختلف، سوء تغذیه یک علت همراه مرگ است.
- کاهش بهره هوشی کودکان
- کاهش توانمندي جسمی
- کاهش قدرت یادگیري و افت تحصیلی
- تغییرات رفتاري (بی حسی، بی تفاوتی، تحریک پذیري و در نتیجه موفق نبودن در برقراري ارتباط با مردم و اطرافیان).
بیشتر بخوانید: مشارکت در طرح نان صلواتی
بطور کلی انواع سوء تـغـذیه توانمندي و کارآیی کشورها را کاهش می دهد و به همین دلیل موجب فقر می شود و فقر نیز سوء تغذیه را تشدید می کند در نتیجه منجر به کاهش مواد مغذی در سبد غذایی خانواده های محروم می شود. نهایتا”، کشورها بدلیل ناتوانی در تولید مجبورند منابع مالی بیشتري را صرف خرید و واردات تکنولوژي و همچنین مایحتاج ٣ عمومی مردم کنند.
بنابراین، امکان سرمایه گذاري براي فقرزدایی که عامل اصلی و ریشه اي سوء تغذیه پایدار است را از دست می دهند. در صورتی که چرخه شوم سوء تغذیه شکسته نشود، انسانها بدلیل سوءتغذیه و کاهش توانمندي هاي جسمی و ذهنی قدرت تولید ندارند، فقر همچنان پـــایدار می مــــاند و ســیـکل معیوب سوء تغذیه و فقر روند توسعه کشورها را به مخاطره می اندازد.
درآمد خانواده های محروم
درآمد خانوار یکی از مهم ترین عوامل موثر در انتخاب و خرید غذا می باشد. از سوی دیگر وجود مواد غذایی در منطقه و دسترسی داشتن خانوار به مواد غذایی، آگاهی و دانش تغذیه ای خانوار به خصوص مادر که با توجه به باورها و عادات غذایی، مواد غذایی مورد نیاز را با در نظر گرفتن قیمت و بودجه ای که در دسترس دارد، خریداری نموده و مطابق با سلیقه و آموخته هایش سفره خانواده را شکل می دهد، حائز اهمیت است.
آمارهای جهانی نیز میگویند که یکسوم از جمعیت ۷۰۰ میلیونی کودکان زیر ۵ سال جهان از سوءتغذیه یا اضافه وزن رنج میبرند. صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در تازهترین گزارش خود در این زمینه که امسال منتشر شد، همچنین اعلام کرده که ۱۴۹ میلیون کودک زیر ۴ سال به دلیل تغذیه نامناسب، دچار کوتاهی شدید قد هستند. امری پزشکی که آسیب ذهنی و رشد جسمی این کودکان را در پی دارد. از طرف دیگر ۵۰ میلیون کودک دچار عدم تناسب قد و وزن هستند که این نیز ناشی از فقر و گرسنگی است.
در شرایطی که نوع تغذیه کودک در ۳ سال نخست در رشد ذهنی و سلامت جسمی او در زندگی نقشی مهمی دارد، طبق آمار یونیسف از هر ۵ کودک تنها ۲ کودک در این سن از تغذیه پیوسته با شیر مادر بهرهمند میشوند.
سخن پایانی
این روزها با توجه به همه گیر شدن ویروس کرونا در سراسر جهان و خانه نشین شدن خانواده ها، بیکاری نیز افزایش یافته است. و خانوارها مایحتاج و مواد غذایی خود را به سختی تهیه می کنند. و حتی در برخی موارد نیز در مناطق محروم از فراهم آوردن مواد غذایی ناتوان هستند. موسسه خیریه کریمانه در نظر دارد با کمک مردم خیر و نیکو کار کشور به این خانواده های مستعد و نیازمند کمک نموده، و باعث شادی این خانواده ها گردد.
بدون دیدگاه